Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az okosok ilyentájt szoktak előrukkolni az idei év színével - nincs ez másként most sem. A Pantone hivatalos színskála szerint 2010-ben akkor vagy menő, ha türkizben nyomulsz!

 

A tavalyi év sárgája után éles kanyar ugyan a kék, de lássuk be, tényleg van valami üdítő a türkiz árnyalataiban. Kinek mi jut eszébe róluk? Tenger, homok, forróság, napsütés. Pont ez az, amire szükségünk van az elhúzódó válság közepén!

(Bár a lecserélt ruha- és sminktár árából az ember mondjuk pont befizethet egy tunéziai last minute-re, szóval fenntartásokkal kezeljük mi ezt a színskála-dolgot…)

 

No de akkor nézzük, hogyan hozhatjuk ki a legjobbat 2010-es, türkiz önmagunkból!

A türkiz izgalmas szín, bátran párosítható rózsaszínekkel, feketével, ezüsttel és bizonyos lilákkal - a sejtelmes zöldekről nem is beszélve! Egy biztos: ki kell picit nyílni hozzá, de kezdetnek mondjuk nem rossz egy türkiz körömlakk és szemhéjpúder.

Bátortalanabbak kezdhetik egy halványabb szemhéjpúderrel, a bevállalósak pedig készítsenek üde, kacér cicaszemet maguknak! (Puska a szilveszteri bulismink-sorozatunkban, Eszter kobaltkéket kapott!)

Ami a ruhát illet, itt is érvényes a hármas szabály: hacsak nem jelmezbálba megyünk, ne vegyünk fel 3 színnél többet egyszerre - ebben pedig benne a táska, a cipő, a kabát és a sál színe is! A kevesebb több, pláne egy ilyen erőteljes színnél..

Maga a türkiz kiváló ékszer-alapanyag, de annyira domináns, hogy gyakorlatilag az egész toalettet hozzá kell igazítani, ráadásul kicsit „nyanyás” is a maga valójában, úgyhogy inkább keresd a kevésbé drága, de annál fiatalosabb, egyszerű darabokat.

 

Ami pedig a ruhákat illeti, galériánkból ötletet meríthetsz, hogyan viselik a sztárok 2010 trendszínét. Michelle Obamától Vanessa Hudgensig mindenki türkizben nyomul! Személyes kedvencünk Diane Krüger lélegzetelállító, mégis hiperegyszerű Vera Wang ruhája.